Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Frame protheses

Een frameprothese is te vergelijken met een partiële prothese. Echter het verschil is dat de basis van een frameprothese van metaal wordt gemaakt. Het metaal is dunner dan kunststof waardoor mensen een ‘minder volle mond’ als voordeel zien. Wel moet opgemerkt worden dat een frame houvast moet hebben in de mond en er dus ankers van metaal aan een frame zitten welke meestal vervaardigd worden om de hoektanden. De hoektanden zijn vaak wel in zicht en dus de metalen ankers zijn ook zichtbaar.

Esthetisch is dit niet heel fraai maar voor de meeste patiënten blijkt dit toch geen probleem. Een frameprothese biedt een zeer goede pasvorm en een goede stabiliteit. Gaande weg kan er indien nodig altijd een tand/kies bijgeplaatst worden aan een frameprothese.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren