Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Kroon- en brugwerk

Metaal en porselein

Een manier van het restaureren van tanden en kiezen is de metaal/porselein kroon. Inmiddels behoort dit tot een van de oudere technieken in de tandrestauraties. Doordat deze techniek bewezen betrouwbaar is wordt het af en toe nog wel toegepast. De kwaliteit wordt gewaarborgd. Echter is er 1 ‘minpunt’ en dat is dat het kan voorkomen dat de onderstructuur (de metaalbasis) soms opgemerkt kan worden en dat is dan meestal iets zichtbaar aan de randen. Dit is een reden waardoor de meeste tandartsen de voorkeur geven aan een onderstructuur van zirconium.

Zirconium

Bij Tandtechnisch Laboratorium ‘de Brug’ vervaardigen wij het meeste kroon- en brugwerk met een onderstructuur van zirconium. Het voordeel van de combinatie van dit materiaal met kroon-en brug werk van volledig keramiek is de licht doorlatendheid wat resulteert dat dit materiaal een hele hoge esthetische waarde heeft. De kleur van de kroon wordt bepaald door de tandarts of door de porselein- technieker. Deze maakt een kleurenschema waarbij de opbouw en de kleurverloop van de tanden goed in kaart gebracht. Dit is belangrijk om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Een tand bestaat immers uit een veel tal kleuren en zelfs kunnen er witte stippen (white spots) of andere opmerkelijke dingen voorkomen. Deze kunnen nagebootst worden naar uw wens. Alles is met de porseleintechnieker te overleggen en hij zal zorg dragen voor een resultaat waarvan de kroon niet van eigen tanden is te onderscheiden. Sinds de aanschaf van onze freesmachine (M1) van Zirkonzahn, CADCAM systeem 1 TEC WHM en scanner s600 ARTI, kunnen wij alle anatomisch gevormde onderstructuren in eigen beheer vervaardigen. Kronen (en bruggen) worden bijna in zijn geheel vervaardigd via het CADCAM systeem en worden gefreesd uit translucent zirkonium. Indien wenselijk kunnen de kronen en bruggen ook opgebakken worden met porselein, waarvoor wij werken met Emax Ceram op zirconium onderstructuren. Voor metaal onderstructuren werken wij met Duceram Kiss.

Kenmerkend voor zirconium kroon en brugwerk is de buitengewone sterkte, de duurzaamheid, biocompatibel (zelden tot weinig problemen geeft in levend weefsel) en een gunstige prijs/kwaliteitverhouding. Esthetisch is het ook zeer fraai. Dit komt mede door het feit dat de kleuropbouw naar eigen hand gerealiseerd kan worden. Wij besteden ons werk niet uit naar lage lonen landen omdat wij zelf verantwoordelijk willen blijven voor ons eindproduct van A- tot Z. Zo waarborgen wij onze kwaliteit en prijs en geven wij u jarenlange garantie op het materiaal van de kronen en bruggen. Iedere kroon of brug krijgt van ons de maximale aandacht.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren