Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Rebasing

Een rebasing houdt in dat de prothese/ frameprothese opgevuld moet worden. De oorzaak is dat de prothese te ruim is geworden en hierdoor zijn houvast/stabiliteit verliest. Bij patiënten met een immediaat prothese, dus waarbij de tanden en kiezen getrokken zijn, is dit een stap die na een paar maanden altijd gedaan zal worden. Een andere oorzaak kan zijn dat de kaak slinkt en daardoor ruimte ontstaat. Het is van groot belang dat een prothese passend zit en dus het opvullen is zeer belangrijk. De spijsvertering begint in de mond, bij het kauwen. Ook bij mensen op leeftijd zien we dit vaak, dat men moeilijk kan eten doordat een prothese te groot is geworden. Het opvullen is voor deze mensen een heel belangrijk punt. Wanneer een prothese te lang wordt gedragen terwijl deze te ruim is dan kunnen er blaren ontstaan in de mond welke zeer pijnlijk kunnen zijn.

De patiënt komt bij de tandarts of tandtechnisch laboratorium om een afdruk te maken. Dit dient optijd in de ochtend te gebeuren. De prothese is de patiënt een dag kwijt, dit betekent dat deze weer terug geplaatst kan worden aan het einde van de dag. De prothese zit weer als gegoten en de patiënt kan weer genieten van een heerlijke maal.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren