Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Steggen

Een klikgebit is een gebit dat uitneembaar is met een klik mechanisme dat op een implantaat in uw kaakbot door de kaakchirurg is aangebracht. Een klikgebit kent een aantal vormen en is te vervaardigen met behulp van een steg (een soort beugeltje van implantaat 1 naar implantaat 2) waar het gebit in/op geklemd wordt. De steg zit vast op de implantaten in de kaak (niet uitneembaar voor de patiënt ) en het kunstgebit (uitneembaar) heeft een soort u-balkje/haakjes waarmee het als het ware in de steg wordt gehaakt/geklikt.

Een tweede optie is een kunstgebit op drukknopen. In de prothese zitten dan 2 gaatjes (niet zichtbaar) waarin knopjes vallen. Het fungeert als een drukknop. Ook is het mogelijk om het te vervaardigen met knopjes die voorzien zijn van magneetjes aan beide zijden zodat het klikgebit magnetisch aan elkaar klemt.

Wat de voorkeur geeft wordt altijd in overleg gedaan met de behandelaar en de patiënt. Bij patiënten met weinig retentie (weinig kaakbot) of bijvoorbeeld met een sterke tongspier kan de voorkeur uitgaan naar een constructie op steg. Dit is een zeer stevige constructie waardoor de prothese goed op zijn plek zit. Wat de keus ook zal zijn, de behandelaar zal altijd voldoende onderzoeken moeten verrichten om te kijken of een patiënt in aanmerking komt voor een implantaat prothese.

Ook belangrijk om te weten is dat ook een steg/drukknop zorg en aandacht nodig hebben en goed gereinigd dienen te worden. Het is de basis / fundering van een constructie en die dient stevig en stabiel te zijn. Onderhoud/reinigen speelt daarbij een belangrijke rol. Het reinigen kan bijvoorbeeld door middel van poetsen (roteren) of een rager (kleine borsteltjes). Door de haartjes wordt de doorbloeding van het tandvlees ook goed gehouden. De borsteltjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten dus voor iedere patiënt een passend formaat. Ook kunnen deze borsteltjes onder een stegconstructie gebruikt worden. Het kan bijdragen aan het reduceren van tandsteen.

Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren